Bardiensten

Gezellig voor of na een wedstrijd wat drinken? Of tijdens een evenement voorzien worden van een hapje of een drankje? Of gewoon bij een kijkje op de club wat drinken? Dit alles kunnen we realiseren doordat onze eigen senioren onder de 70 jaar bardiensten verzorgen. Er wordt standaard vanuit gegaan dat een lid twee bardiensten per jaar verzorgt. Wil iemand dit niet doen, om wat voor reden dan ook, dan kan dit worden 'afgekocht' voor € 60 per jaar. Ook kan iemand andere diensten verrichten op de vereniging. 
Overigens zijn er meer diensten nodig om alle bardienstmomenten bezet te krijgen. Je mag je dus meer dan twee keer indelen! Interesse om een bardienst te draaien tijdens drukke toernooidagen? Even een berichtje naar [email protected] wordt zeer op prijs gesteld!
Bardiensten kan iemand zelf inplannen via de ClubApp of via de website door in te loggen (Mijn Club, button rechtsboven). Wachtwoord kwijt? Klik dan op 'Wachtwoord vergeten'. Met je bondsnummer kun je dan inloggen na een mailtje dat je op het bij ons bekende mailadres toegestuurd krijgt. 
Wanneer je een bardienst hebt, geeft je gebruikelijke toegangscode op de homepage van de ClubApp je op dat moment ook toegang tot het horecagedeelte. Heb je je bardienst overgedaan aan een ander (bijvoorbeeld via de bardienstvijver), geef dan je code door aan je vervanger.

Duur bardiensten
Afhankelijk van de tijdstippen, gewone avonden, competitiedagen, toernooidagen, kunnen er verschillende diensten worden gedraaid. Op gewone avonden sta je meestal alleen en is de dienst van 19.30 uur tot 22.30 uur. Op de andere dagen zijn er ook diensten die je samen met anderen doet en duurt een dienst in het algemeen ook  drie uur.

Huis- en gedragsregels over gebruik alcohol in een sportkantine 
Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de kantine of elders op het terrein van de vereniging. Het is niet toegestaan om in de kantine gekochte alcoholhoudende drank elders (bv. in de kleedkamers) te nuttigen dan in de kantine of op het terras. Er wordt geen alcohol geschonken aan:
1. Jeugdleden jonger dan 18 jaar
2. Trainers en en andere begeleiders van de jeugd tijdens het uitoefenen van hun functie
3. Personen die fungeren als chauffeur bij het vervoer van spelers
Het bestuur wil voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen. Op basis daarvan kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd. Leidinggevenden en barvrijwilligers drinken geen alcohol gedurende hun bardienst.
Prijsacties die het gebruik van alcohol stimuleren zoals  'happy hours', 'meters bier' en 'rondjes van de zaak' zijn in de kantine niet toegestaan.
Vanuit het oogpunt om alcoholmatiging na te streven wordt het gebruik van alcoholvrije drank gepromoot, o.a. door die goedkoper aan te bieden dan alcoholhoudende drank.
Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen worden door de dienstdoende leidinggevende of barvrijwilliger uit de kantine verwijderd. Zij zijn daartoe gerechtigd door het bestuur van TPV De Goese Maan. 
 
Verhindering en weersomstandigheden
Indien je jezelf hebt ingeschreven voor een bardienst en je komt erachter dat je toch verhinderd bent (ziek zijn is ook een verhindering), dan dien je zelf voor vervanging te zorgen. Dit kun je doen door contact op te nemen met een ander lid en diensten te ruilen, of door mensen uit de “bardienstvijver” te benaderen en te vragen je bardienst over te nemen. Als iemand uit de bardienstvijver je dienst overneemt, zal hij/zij je een Tikkie sturen ter waarde van € 30 als vergoeding voor het overnemen van de dienst.
Op het voor leden afgeschermde gedeelte van deze site (log in via Mijn Club en ga naar Leden > Documenten) kun je een document vinden met daarin de namen en contactgegevens van de leden die zichzelf hebben aangemeld voor de bardienstvijver. Hier kun je trouwens ook andere stukken vinden, zoals het draaiboek bardiensten en een checklist.
Als het je niet lukt een vervanger te vinden, maak dit dan zo snel mogelijk telefonisch kenbaar bij de Barcommissie: Sarina Fassaert. Gelieve dit niet per mail te doen, omdat deze wellicht te laat gelezen wordt om nog een alternatieve oplossing te realiseren en/of mensen te informeren (bijvoorbeeld tijdens competitie). Je vindt het nummer van Sarina in de clubapp of op het besloten deel van de website.
Er zijn dagen dat je ingepland staat voor een bardienst en dat de weersomstandigheden zodanig zijn dat je kunt verwachten dat de baanbezetting beperkt zal zijn. Als vuistregel voor dergelijke omstandigheden geldt: ga wel gewoon naar het park en open de kantine. We zien vaak dat leden minder goede omstandigheden gewoon trotseren. Zolang er geen plassen op de baan staan kan er immers gespeeld worden. Daarbij geldt dat er in de kantine ook bij geen klandizie altijd wel iets te doen is: denk aan bijvullen van koelingen of het schoonmaken van glazen, de bar etc. Indien je overweegt bij zeer slechte weeromstandigheden de kantine niet te openen, stem dat dan altijd – ook in dit geval telefonisch – vooraf af met de barcommissie.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 113 215 183

Sportpark Het Schenge (ingang Zuid)

Geldeloozepad 5b
4463 AJ Goes

KVK-nummer

54052823