TPV De Goese Maan: gezelligheid en prestaties gaan hand in hand

Tennis- en Padelvereniging De Goese Maan bestaat sinds 2011 en heeft op dit moment ruim 700 leden, waaronder 80 jeugdleden. Het is een club waar aandacht voor gezelligheid (recreatief tennis en padel) en prestaties (wedstrijdtennis en -padel) samengaan. In totaal spelen ongeveer 150 leden competitie in KNLTB-verband op diverse dagen in de week tijdens de competitieperioden. 
Door de diverse activiteiten en open houding van de leden heerst er een gezellige sfeer, waar een ieder zich snel thuis voelt. De vereniging ligt direct bij de zuidelijke entree van sportpark Het Schenge.  TPV De Goese Maan is een toonzettende tennisverenigingen in Zeeland geworden die veel gezelligheid uitstraalt en waar het voor jong en oud, voor de beginnende, voor de recreatieve én voor de meer prestatiegerichte tennisser goed toeven is en waarbij de clubtrainer er alles aan doet om het niveau verder te verhogen.
 
 
Accomodatie
Ons rookvrije tennis- en padelpark van vijf tennisbanen ('tennisrood') en vier padelbanen, een minitennisbaan, oefenmuur en clubgebouw (horeca, sanitair en kleedkamers) is gelegen in sportpark Het Schenge (ingang Zuid) aan het Geldeloozepad in Goes. Het park is voor leden dagelijks van 7.00 tot 24.00 uur toegankelijk en er kan het hele jaar door getennist en gepadeld worden, mits het weer het toelaat. Het horecadeel van het clubgebouw 't Maen'uusje is in het tennisseizoen als regel dagelijks geopend: door de weeks 's avonds (19.30-22.30 uur) en in het weekend tijdens competitiewedstrijden de hele dag. Onze leden verzorgen de barbediening.  
 
Baan reserveren
Over het hele seizoen genomen kan 90% van de tijd vrij getennist en gepadeld worden. Leden reserveren een baan tevoren via de ClubApp of het ledengedeelte van de website. In de praktijk kan er met name in het begin van het seizoen in de avonduren een volledige baanbezetting voorkomen. Daarna is er vrijwel altijd banen wel een baan te reserveren. Tijdens de voorjaarscompetitie is (7 dinsdagen,­ woensdagmiddagen, vrijdagavonden, zaterdagen en zondagen per jaar) en tijdens een aantal toernooien zijn de banen vooral in het weekend heel druk bezet. Gaat je tennis- of padelafspraak niet door, annuleer dan je reservering zodat andere leden die baan kunnen gebruiken. 
 
Jeugd 
Voor de jeugd is met name de woensdagmiddag gereserveerd. Die middag worden tennislessen in groepsverband voor de jongste jeugd gepland. De oudere jeugd krijgt tennisles van woensdag t/m vrijdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Voor de allerjongste jeugd (4 tot 7 jaar) is er een zogenaamd Tenniskids-programma, zowel 's zomers als in de winter. 
 
Tennislessen
De trainer van TPV De Goese Maan is Jacco Filius (TOZ); hij is gediplomeerd en heeft de vereiste KNLTB-licenties. Je kunt bij TPV De Goese Maan tennisles nemen, maar dat is uiteraard niet verplicht. Beginners en jongeren raden we wel aan om tennisles te nemen. 
 
Fair play in tennis en padel
Fair Play houdt in dat je speelt volgens de regels van de sport en je je eerlijk en sportief gedraagt. Fair Play is van belang in elke sport en dus ook in de tennis- en padelsport. Op en naast de baan of in de padelkooi dient iedereen – van recreant tot topspeler, leraar of vrijwilliger – zich integer en respectvol te gedragen. De KNLTB draagt Fair Play actief uit aan alle betrokkenen bij de tennis- en padelsport. Fair Play draagt namelijk bij aan een veilige en plezierige sportbeoefening. En wie het plezier in tennis en padel behoudt, blijft de sport langer beoefenen!
Meer over Fair Play
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 113 215 183

Sportpark Het Schenge (ingang Zuid)

Geldeloozepad 5b
4463 AJ Goes

KVK-nummer

54052823