Over TV de Goese Maan

TV De Goese Maan bestaat sinds 2011 en heeft op dit moment om en nabij 410 leden. Het is een club waar aandacht voor gezelligheid (recreatief tennis) en prestaties (wedstrijdtennis) samengaan. In totaal spelen ruim 150 leden competitie in KNLTB-verband op diverse dagen in de week tijdens de competitieperioden. De zondagcompetitie is het meest gericht op prestatie. Ook in de herfst (oktober/november) wordt in KNLTB-verband competitie gespeeld.
 
De Goese Maan
 
Tennisvereniging De Goese Maan is eind 2011 ontstaan uit de fusie van de twee Goese tennisverenigingen 't Halve Maantje en TV Goes. 
 
Als locatie koos de nieuwe vereniging voor het park van 't Halve Maantje waar de vereniging kon beschikken over 7 banen. Door de verkoop van de accommodatie van TV Goes kon de Goese Maan het park dat ligt aan het Geldeloozepad 5b op sportpark Het Schenge, een stevige update geven. Drie van de beschikbare 7 banen kregen een nieuwe tennisrood toplaag. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om op deze drie banen ook in de winterperiode buiten door te kunnen tennissen. Daarnaast kregen alle 7 banen verlichting zodat er in het voorjaar en in het najaar tot in de late uurtjes kan worden doorgespeeld. In het eerste seizoen van De Goese Maan bleek al heel snel dat de banen zeer intensief gebruikt werden waardoor het bestuur met toestemming van de leden, na dit eerste jaar de beslissing nam om ook de banen 2 en 3  van tennisrood te voorzien. Door die ingreep heeft de vereniging thans de beschikking over 5 winterharde tennisrood banen en 2 gravelbanen.
 
In de winter 2012/2013 werd ook het clubgebouw 't Maen'uusje flink onder handen genomen en kreeg het een vriendelijke, eigentijdse uitstraling. De vereniging beschikt nu over een prachtige accommodatie, waarvan de banen door de actieve baancommissie steeds in topconditie zijn en waar het na een intensief potje tennis heerlijk nagenieten is van een hapje en een drankje in 't Maen'uusje.     
 
Begin 2014 heeft de vereniging plm. 410 leden, waaronder ongeveer 80 jeugdleden. Door de diverse activiteiten en open houding van de leden heerst er een gezellige sfeer, waar een ieder zich snel thuis voelt. De vereniging ligt direct bij de entree van het sportpark "t Schenge, dat momenteel vernieuwd wordt.
 
TV De Goese Maan is hiermee een toonzettende tennisverenigingen in Zeeland geworden die veel gezelligheid uitstraalt en waar het voor jong en oud, voor de beginnende, voor de recreatieve én voor de meer prestatiegerichte tennisser goed toeven is en waarbij de clubtrainer Frank Clausing er alles aan doet om het niveau verder te verhogen.
 
 Tennissen bij TV De Goese Maan
 
Over het hele seizoen genomen kan 90% van de tijd vrij getennist worden. Indien alle banen bezet zijn kun je op het digitale afhangbord of op je clubapp zien wanneer een baan vrij is. Het beste kan er via de clubapp of ledengedeelte van de website een baan vooraf worden gereserveerd. In de praktijk kan er met name in het begin van het seizoen in de avonduren een korte wachttijd voorkomen. Daarna zijn er vrijwel altijd banen beschikbaar. 
Tijdens de voorjaarscompetitie is (7 dinsdagen,­ woensdagmiddagen, vrijdagavonden, zaterdagen en zondagen per jaar) en tijdens een aantal toernooien zijn de banen vooral in het weekend heel druk bezet.
 
Jeugd 
 
Voor de jeugd is met name de woensdagmiddag gereserveerd. Die middag worden tennislessen in groepsverband voor de jongste jeugd gepland. De oudere jeugd krijgt tennisles van woensdag t/m vrijdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur. 
Voor de allerjongste jeugd (4 tot 7 jaar) is er een zogenaamd Tenniskids-programma, zowel 's zomers als in de winter. 
 
Tennislessen
 
De trainer van TV De Goese Maan heet Frank Clausing. De tennistrainer van TV De Goese Maan is gediplomeerd en heeft de vereiste KNLTB-licenties. 
Je kunt bij TV De Goese Maan tennisles nemen, maar dat is uiteraard niet verplicht. Voor beginners en jongeren raden we wel aan om tennisles te nemen. 
 
Waarom lid worden van TV De Goese Maan
 
TV De Goese Maan is een gezellige vereniging waar ieder op zijn / haar niveau kan tennissen. Dit geldt voor spelers van categorie 9 (beginners) tot en met categorie 2 (de betere spelers). Na afloop van het tennis is er volop gelegenheid in de clubkantine gezellig iets te nuttigen.
 
 
Fair Play in Tennis
 
Integriteit staat hoog in het vaandel binnen onze vereniging.
 
Ongewenst en niet-integer gedrag accepteren we niet.
 
Derhalve volgen we als vereniging het beleid van de KNLTB en hanteren we de ontwikkelde algemene gedragscode "Fair play in Tennis" en hanteren we voor onze vrijwilligers de ontwikkelde "Gedragscode voor vrijwilliger".
 
Beide documenten zijn hieronder te downloaden
 
Download bestanden
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 113 215 183

Sportpark 't Schenge Zuid

Geldeloozepad 5b
4463 AJ Goes